Oriented

Deze documentaire uit 2014 van filmmaker Jake Witzenfeld gaat over de levens, uitdagingen en gevoelens van drie homoseksuele Palestijnen in het verdeelde Tel Aviv in Israël. Een zachte en emotionele vertelling van drie mannen ten tijde van het Israël-Gaza-conflict. Onder andere te zien op Netflix.

From Russia with love

From Russia with love uit 2014 geeft ons een kijkje achter de schermen van de Russische propaganda in aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi, Rusland, waar LGBT-atleten en activisten de strijd aangaan met de Russische anti-homowetten. Ze staan voor een keuze: in protest gaan of in stilte meedoen aan de Spelen. De hoofdpersoon in deze documentaire is de 17-jarige Russische biseksuele Johnny Weird die dagelijks wordt aangevallen en geslagen, stenen naar zich toe krijgt gegooid en door zijn leraren wordt vernederd. Onder andere te zien op Netflix.

3Doc: Gay Babyboom

Deze Nederlandse docu van regisseur Pim Mookhoek gaat over de kinderwens van gay koppels. Centraal in deze documentaire zijn de aanstaande moeders Len en Jermaine die op zoek gaan naar een geschikte donor.

Interessante film over kinderwens van LGBT gemeenschap

Uitzending op 12 januari om 21.00 uur bij BNN op NPO3