Een introductie voor de man

Wil je je seksleven een nieuw en spiritueler leven inblazen? Dan is seksuele tantra wellicht het proberen waard! Om te beginnen is het goed om te weten dat seksuele tantra slechts een aspect is van tantra. Tantra is namelijk een way of life en omvat veel meer dan alleen tantraseks. In dit artikel zullen we enkele tips geven over hoe te beginnen met tantraseks. Deze tips zijn met name gericht op het mannelijk lichaam en zijn toepasbaar op zowel solo tantraseks als tantraseks voor koppels. Maar ook voor de vrouw kan dit artikel zeker interessant zijn om te lezen, zodat je je partner kan helpen in jullie spirituele weg.

De eerste les in tantraseks is: focus je niet op het eindresultaat of het orgasme op zich. Het gaat bij tantraseks juist om de weg ernaartoe en om van deze weg te genieten, eventueel samen met je partner. Dat betekent dat je de tijd moet nemen en er als ware een ritueel van maakt (steek bijvoorbeeld (geur)kaarsen aan) waarop je je mentaal voorbereidt. Het gaat dus niet om de uiteindelijke ejaculatie. Zorg dat je ademhaling vanuit het diepste punt komt en dat je gedachten in het hier en nu zijn.

Nuttige bron tantra training cursus voor stellen, massage en meer.

Een orgasme zonder zaadlozing

Als man kun je je orgasme opsplitsen van de ejaculatie – dat zijn namelijk twee aparte dingen –  door een bepaalde spier te trainen. Op deze manier kun je een orgasme krijgen zonder te ejaculeren. Hoe train je dat dan? Sperma komt er altijd vanaf de ballen in een soort loop, langs het punt dat net onder je ballen zit, uit. Door twee seconden voor je orgasme precies op dit punt – zo’n drie centimeter onder de ballen – te drukken kun je de ejaculatie stoppen. Lukt het je om op de juiste plek en het juiste moment te drukken, houd dit dan 15 tot 20 seconden vast. Niet alleen zal je orgasme nu langer duren, maar verlies je ook geen energie tijdens de zaadlozing (= seksuele energie) waardoor je hierna gemakkelijk nog een keer seks kunt hebben.

Die spier die we eerder noemden kun je ook op een andere manier trainen. Probeer wanneer je plast, dit halverwege eens te stoppen, weer los te laten en weer te stoppen. Op dat moment gebruik je dus die spier. Hetzelfde kun je doen tijdens de seks. Als je op zo’n 80% van je orgasme zit, probeer dan ook eens te stoppen. En probeer je in te beelden dat je die seksuele energie vanuit je laagste chakra opademt richting je hoofd. Adem dan uit. De seksuele energie wordt nu door je hele lichaam verspreid. Dit kun je zo vaak herhalen als je wilt, waarbij het gevoel alsmaar sterker wordt, totdat je uiteindelijk wilt ejaculeren. Urenlang seksplezier gegarandeerd!

Kortom, het gaat er dus om dat je je orgasme van de ejaculatie scheidt, zodat je meer plezier beleeft aan de weg ernaartoe.