Er zijn talloze vibrators verkrijgbaar in alles soorten, maten en kleuren, en het vinden van de juiste vibrator voor jou kan hierdoor in het begin een beetje moeilijk lijken. Hieronder bespreken we enkele punten die je kunnen helpen de perfecte vibrator te kiezen! Good vibes!

Het kiezen van de juiste vibrator zal in de eerste plaats gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeuren. Er zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen alvorens tot aanschaf over te gaan. Dit verhoogt de kans dat de aankoop aan je wensen (en dromen) zal voldoen. En dat scheelt ook weer wat ruimte in de sokkenlade, de plaats waar teleurstellende aankoopjes uit deze sector meestal hun eenzame einde vinden:

Hoe wilt u uw vibrator gebruiken: externe stimulatie van de clitoris, interne stimulatie, de penetratie, of beide?

Terwijl het overgrote deel fallisch gevormde vibrators zijn, gebruiken de meeste vrouwen vibrators voor externe stimulatie. Als je op zoek bent naar een vibrator voor externe stimulatie, overweeg dan de aanschaf van een harde, plastic vibrator.

Harde plastic vibrators:

  • Zijn vaak sterker dan zacht rubberen vibrators
  • Zijn makkelijker te reinigen
  • Zijn niet buigzaam en daardoor heb je meer controle over de precieze plek waar jij wilt dat de vibrator de meeste druk uit zal oefenen

Terwijl de meeste mensen vibrators gebruiken voor externe stimulatie gebruiken anderen een vibrator voor het penetrerende gevoel hiervan. Zachte vibrators van natuurlijk rubber worden al populairder. Steeds meer vibrators die gericht zijn op penetratie zijn ontworpen voor g-spot stimulatie.

seks speeltje dat effectief is voor g-spot stimulatie

Deze vibrators hebben een boog bij de tip, waardoor het makkelijker is om de g-spot te stimuleren. G-spot vibrators kunnen ook worden gebruikt om de prostaat te stimuleren bij mannen, mits zij veilig zijn gekeurd voor anaal gebruik.

Vibrators ontworpen voor penetratie verschillen voornamelijk in:

  • Hun grootte
  • Het materiaal waarvan ze zijn gemaakt van: rubber, silicone, CyberSkin, of vinyl
  • De sterkte en kwaliteit van de motor
  • De trilling

Van welk materiaal kan een vibrator vervaardigd worden? Wat zijn de veiligheidseisen hiervoor?

Zacht rubber vibrators, die de meeste mensen kiezen voor penetratie kunnen gemaakt worden  van verschillende materialen zoals siliconen, rubber, CyberSkin, vinyl en allerlei siliconen/rubber mengsels. Een van de voordelen van een zacht rubberen vibrator is dat deze stiller dan hard plastic zal zijn, en als je hem laat vallen, zal hij waarschijnlijk minder snel breken.

Goedkope vibrator online kopen? Wacht even, lees eerst dit artikel van de paarse keizerin!

Hoe sterk zou jij de vibrerende sensatie willen voelen? Van licht tot super sterk, met variabele snelheid of juist één ritme?

Vibrators zijn verkrijgbaar in een breed scala van verschillende trillingssnelheden, van mild tot supersnel. Als je jouw eerste vibrator koopt, is het belangrijk is om een vibrator met variabele snelheden aan te schaffen.

In bijna alle gevallen zijn elektrische vibrators (die je aan kunt sluiten op electriciteit of oplaadbaar zijn) krachtiger dan de batterij vibrators. Vooral als je op zoek bent naar een vibrator die je ook als een full body massage kan geven zijn elektrische vibrators, zoals de beroemde Hitachi Magic Wand, aan te raden.